Hair & Makeup Queen

6-Ă„rs Jubileum

Postat i kategori: Inspiration, Weronica | Publicerat 2014-08-07, 21:48

TĂ€nk vad tiden gĂ„r…
Den 2 augusti för sex Är sedan var min första dag i Min egen Salong! Som jag döpte till det nÄgot besvÀrliga namnet Hair & Makeup Qeen.

4 Är tidigare, nÀrmare bestÀmt för 10 Är sedan satte jag foten pÄ Salongen pÄ Lasarettet för första gÄngen. Det var sÄ allt började.
Och 2008 blev vi som jobbade pĂ„ ”HĂ„rservice” mer eller mindre utkastade av region SkĂ„ne som ville ha byggnaden och vĂ„r lokal för sig sjĂ€lva.
Det var fruktansvÀrt upprivande minns jag, min kollega hade redan innan vi visste nÄgot om detta bestÀmt sig för att gÄ vidare i livet och sluta som frisör. Medan jag fick hjÀrtat i halsgropen och i vild förtvivlan kÀnde för att ta en spade och gÄ ner till stranden  och grÀva ner mig.

Jag delade med mig av min förtvivlan till mina fantastiska kunder som lyssnade och förstod. En, av er nĂ€mligen Kerstin ”Ninni” Nilsson gjorde mer Ă€n lyssnade och nĂ„gon vecka senare stod det en insĂ€ndare i Helsingborgs dagblad, ”Min mening”. InlĂ€gget handlade i stora drag om förlusten för sjukhusets patienter som var en stor del av vĂ„ra kunder, men hon lyfte Ă€ven fram att en av Frisörerna dessutom lĂ€mnades utan Salong att arbeta pĂ„ med vĂ€ldigt kort varsel.

Den frisören var jag! Jag fick tvĂ„ mĂ„nader pĂ„ mig att lösa min situation

Minns inte riktigt men ett par dagar eller tre ringde telefonen pÄ Salongen och det var en kvinna som hette Birgitta som frÄgade efter mig. Hon berÀttade att hon hade en Salong som hon ville sÀlja, hon hade haft den till salu i ett par Är, intressenterna  var mÄnga men ingen hon kÀnt hon ville slÀppa sitt livsverk till. Hon hade fÄtt en speciell kÀnsla efter att ha lÀst artikeln i HD  menade hon och sa att hon ville att vi skulle ses.
Jag var deppig och inte direkt positiv, dessutom lÄg Salongen Ät helt fel hÄll! Jag ville mot Norr och denna lÄg i Söder.

Nu var jag knappast i nÄgon sÄdan förhandlingsposition sÄ jag kunde vÀlja och vraka.
Samma eftermiddag klev jag in pĂ„ dĂ„varande ”Pretty Hair” och omedelbart kĂ€nde Ă€ven jag att det var nĂ„got speciellt med just det hĂ€r stĂ€llet, för att inte tala om Birgitta! Hon mötte mig med en vĂ€rme som bara en god mor kan göra, lugn och sĂ€ker. Vi pratade som om vi kĂ€nt varandra under en livstid, otroligt mĂ€rkligt. Jag gick dĂ€rifrĂ„n nĂ„got förvirrad men med gott mod, trots att jag absolut inte bestĂ€mt mig för nĂ„got.
De kommande tvĂ„ veckorna pratade jag med Birgitta var och varannan dag hon peppade mig och vĂ€gledde mig med information, tips och rĂ„d för bĂ„de hjĂ€rtat och hjĂ€rnan. En dag sa hon – Jag förstĂ„r att du stĂ„r med ett ben Ă„t var hĂ„ll, jag tycker att du ska luta dig lite hitĂ„t och stĂ„ pĂ„ bĂ„da benen, du klarar det hĂ€r. Du Ă€r den jag letat efter.

Den 2:e Augusti stod jag ensam pÄ Salongen Hair & Makeup Queen och kÀnde mig otroligt stolt och sÀker. Och hÀr stÄr jag Àn idag fortfarande stolt och sÀker.
Tack vare, Ninni, Birgitta, Alla Kunder,  Àr det det man kallar ödet, eller som jag hellre vÀljer att tro att Det finns en mening med Allt!hair & makeup queen

Och sist men inte minst ett litet tips pÄ en fuktighetsgivande ansiktsmask sÄ hÀr uttorkningstider
Oljorna i avokadon Äterfuktar och vitaliserar din hud. Honung dödar dÄliga bakterier i porerna och gör huden slÀt.

Ingredienser:
1 deciliter naturell yoghurt
1/2 avokado
1 tesked honung

Mosa en mogen avokado och rör ihop den tillsammans med yoghurten och honungen.

Rengör ansiktet innan
du applicerar maskerna och lÄt dem verka mellan 15 och 20 minuter.
Lycka till// Weronica

Taggar: , ,

2 kommentarer till “6-Ă„rs Jubileum”

  1. Mallan Gunnarsson | Kommenterat 2014-08-08, 21:48

    Är sĂ„ stolt över dig min kĂ€ra kusin, sĂ„ mycket du fĂ„tt kĂ€mpa för Ă„ gott i genom i livet och stĂ„r rakryggad och kĂ€mpar utan att ge upp.
    KÀrlek Ä respekt till dig ja Àr impad av din styrka

  2. Ninni | Kommenterat 2014-08-08, 21:48

    Weronica, eftersom du Àr den bÀsta frisör jag haft var jag ju tvungen att göra nÄt och det blev ju riktigt bra, visade det sej .
    Lycka till i fortsĂ€ttningen ocksĂ„. Ses den 15/8! :)♡♡

Lämna en kommentar

Fält markerade med en * krävs för att du ska få skriva en kommentar.