Hair & Makeup Queen

Emelie Donerar till Barncancerfonden

Postat i kategori: HĂ„r | Publicerat 2014-09-01, 19:39

I Onsdags förra veckan var jag med om en helt fantastiskt upplevelse.
Det hela började nÀr jag blev uppringd av en Mamma som undrade om jag kunde hjÀlpa hennes 11-Äriga dotter med ett önskemÄl som hon hade.
ÖnskemĂ„let var inte precis vad som helst, hon hade blivit inspirerad av en annan person som berĂ€ttat om detta, nĂ€mligen Donera sitt hĂ„r till Cancerfonden, specifikt Barncancerfonden. Vi kommer överens om att de ska komma in pĂ„ en liten konsultation veckan innan.

Jag möts av en spontan underbar tjej som heter Emelie. Vi pratade lite om hur stort steg det faktiskt Àr att klippa av sÄ mycket hÄr pÄ en gÄng och Emelie som Àr en otroligt modig tjej var fast besluten om att det var detta hon ville göra med sitt hÄr.
Under veckan kontaktade  Perukmakare Mia Glantz som jobbar pÄ Carl M Lundh i helsingborg, hon ville gÀrna ta emot hÄret och erbjöd dessutom att dubbla den summan som hÄret kommer att vÀrderas till nÀr det Àr avklippet. Jag ringde dessutom Helsingborgs dagblad och tipsade om den vÀlgörenhet som var pÄ gÄng, i hopp om att budskapet ska spridas vidare och fÄ mÀnniskor att förstÄ hur uppskattat det Àr.

Dagen kom dÄ det var dax att genomföra mitt uppdrag!
Undertiden som Emelie och jag pratade om hur sjÀlva proceduren gÄr till sÄ dök det upp ett gÀng journalister, fotografer och en filmare precis som jag hoppats, helst plötsligt blev det stor uppstÄndelse till min stora glÀdje.

Före KlippningenFörsta flÀtorna

PÄ bilden oval har jag borstat ut det nytvÀttade hÄret och sedan delat upp det i fyra sektioner, den understa sektionen har jag sedan delat i tre mindre sektioner. MÀtte hÄret som var 55cm frÄn roten till toppen pÄ det Understa hÄret, men vi kom överens om att Emelie skulle fÄ behÄlla endel av hennes lÀngd. DÀrför har jag flÀtat frÄn den översta gummisnodden.

Fyllda hÀnderFotograferad av Hd:s fotograf

HÄret som ska doneras mÄste minst vara 30cm lÄngt och vara fullstÀndigt obehandlat, dvs aldrig fÀrgat, tonat, blekt eller permanentat. Emelies avklippta flÀtor mÀtte 30-35cm

Modigaste Emelie  Det fÀrdiga resultatet

NÀr jag klippt av flÀtorna sÄ klippte jag igenom hÄret ordentligt och finputsade formen pÄ Emelies nya betydligt kortare frisyr. SÄ otroligt hÀrligt hÄr att arbeta med.
84gram hÄrMia vÀger hÄret

FlÀtorna behöll jag hos mig sÄ lÀnge och idag har jag överlÀmnat dem till Mia Glantz pÄ Carl M Lundh.
De vÀgde 84g, jag trodde sjÀlv att det skulle vÀga mycket mer med tanke pÄ hur lÄngt hÄr Emelie verkligen klippte av.
HÄret kommer att fÄ genomgÄ en rad olika processer, som att sorteras strÄ för strÄ i lÀngder, grundligt rengöras och kanske fÄ ny fÀrg för att passa till den personen som ska fÄ en ny peruk. Det krÀvs otroligt mycket hÄr för att göra endast en peruk.

Carl M Lund vÀljer att dubbla summan för flÀtorna eftersom att Emelie valt att donera sitt hÄr.
Per 100g hÄr fÄr man 250kr i rena pengar, sÄ det innebÀr att ca 500kr kommer att överlÀmnas till Barncancerfonden. Men det absolut viktigaste tycker jag Àr att HÄret verkligen behövs och det Àr nÄgot vÀldigt lyckligt barn som kommer att fÄ en fantastisk peruk med hjÀlp av just Emelies hÄr.
Avklippt

En kommentar till “Emelie Donerar till Barncancerfonden”

  1. Erika perfekt | Kommenterat 2014-09-03, 19:39

    Vilken underbar berÀttelse och wow vilken tjej!!!

Lämna en kommentar

Fält markerade med en * krävs för att du ska få skriva en kommentar.